Organisatie

Stadslandbouwproject NoordOOgst

Non-profit

Bij NoordOogst houden we van lekker eten wat op een duurzame manier geproduceerd is.                                                                                            NoordOogst is een stadslandbouwproject van 5 ha. in Amsterdam Noord dat voor iedereen toegangkelijk is en waar je kunt laten inspireren om bewust met eten om te gaan en heerlijk kunt ontspannen. Als klant van de biologische stadstuiderij zelf wekelijks je groenten oogsten, heerlijk luieren op het terras van Stroop&Proost met uitzicht op de wijngaard of overnachten in de Farm Lodge. het is allemaal mogelijk op NoordOogst. Een imker waar je de opleiding tot imker kunt volgen of kunt helpen in de medicinale tuin of kas, een vlindertuin waar je s'nachts in een observatorium vlinder kunt bestuderen, een natuurspeeltuin met een mooi speelvijver, waarbij het water uit de omringende slot gebruikt wordt en op een natuurlijke manier gezuiverd wordt tot speelwater.


Kortom aan educatie en recreatie niets te kort op NoordOogst. En wat te denken van de varkens welk zeer diervriendelijke en duurzaam verantwoord worden gehouden. We gooien niets van het voedsel of geteelde producten weg, maar hergebruiken alles als voedsel, voeding voor de varkens of als basis voor compost.


Aan verscheidenheid aan ondernemers met veel kennis van zaken over hun product geen gebrek. Doe mee aan een van hun cursussen, ga eens langs bij de rokerij, geniet van de vegetarische catering voor heerlijke afhaalproducten en als je geluk hebt is er misschoen voor de kinderen een plek op het duurzamen kinderdagverblijf Buitenkans. NoordOogst is zich sterk aan het ontwikkelen en gaat een steeds belangrijkere plek innemen bij de ontwikkleing van buurt en omgeving en als partner van de gemeente en maatschappelijke organisaties die duurzaamheid en leefbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Bezoek onze website om een breedoverzicht te krijgen van onze activiteiten : www.noordoogst.org

Illustration
 
Deel dit: