Organisatie

Amstelzwam

Netwerkorganisatie

Wat is Amstelzwam?
Wist jij dat de gemiddelde Amsterdammer 3,2 bakkie koffie per dag drinkt? Dat is al snel 6 miljoen kilo koffie per jaar. Dat zijn 550.000 emmers koffiedik. Dat is een stapel emmers van 187 km hoog. Dat is 18700 keer de Adam-Toren op elkaar.


Van elke koffieboon belandt slechts 0.2% in je kopje. De overige 99,8% wordt weggegooid. Niet als het aan Amstelzwam ligt. Waarom? Het koffiedik is geen afval – het is misschien nog wel waardevoller dan de koffie zelf! Je kan er namelijk geweldig oesterzwammen op kweken!


Het grote voordeel is dat tijdens het maken van een kopje koffie je het koffiedik pasteuriseert, waarna het schoon is. Zo kun je na het koffiedrinken al direct beginnen met het kweken van oesterzwammen – zonder verdere energie te verspillen.

Download het Amstelzwam stappenplan
Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met duurzame innovatie? Wil je NU al iets gaan doen? Dat kan! Je kunt vandaag nog beginnen als aanrechtagrariër of urban farmer. Weer een klein stapje vooruit in de toekomst van onze planeet. Selecteer de juiste doelgroep voor het stappenplan.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Amstelzwam