Organisatie

Stichting Heemtuin Sloterpark en het Ruige Riet

Non-profit

De Heemtuin herbergt een verzameling van inheemse planten en bomen die er gezaaid of geplant zijn én waardoor mensenhand de concurrentie tussen de verschillende soorten gereguleerd wordt. -1,5 hectare- heeft een beschermd vogeleiland 0,5 hectare omringd door de Sloterplas. Natuureiland het Ruige Riet (met zijn 14,3 hectare) verschilt hierin, het is een ruig gebied waar de begroeiïng en onderhoud aan de natuur wordt overgelaten en waar minder verschillende soorten groeien.


Om zoveel mogelijk verschillende planten soorten te herbergen, zijn erin de Heemtuin sterke hoogte verschillen gemaakt. Diverse grondsoorten gebruikt, zoals mergel, grof zand, arme zandgrond en veengrond. 


Een Heemtuin -sinds 1975 - is van ouds opgezet om inheemse planten in stand te houden. Het is een verzamelplaats, een soort botanische tuin. Én behoort tot de groene schatkamer van Amsterdam!


De lucht boven de tuin is geen grens, bij de uittocht van zaden heeft de Heemtuin een enorm belangrijke functie! Naast de flora ook de rijke fauna die er leeft: o.a. de buizerd, ijsvogel, konijn, hermelijn, vos....


Er worden rondleidingen en excursies gegeven ook voor particulieren en scholen, bedrijven, neem gerust contact met ons op voor meer informatie! 

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Stichting Heemtuin Sloterpark en het Ruige Riet