Project

Tijdelijk Kerstbomenbos

Geplaatst op 27 januari 2019, 19:51 uur

Er is een bos verrezen...

Het begon in januari 2016 met een vraag. Waar kan je een kerstboom met kluit planten in de stad? Het antwoord was: nergens. Waar kan je een kerstboom met kluit planten in de stad? Het antwoord was: nergens. Het mag niet. Het mag in je eigen tuin, maar dan moet je wel een tuin hebben.
Toen werd het een zoektocht. Waar vinden we een landje dat toevallig toch leeg staat en waar we wèl kerstbomen voor een jaar mogen planten? Het antwoord was weer: nergens.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een plek waar Amsterdammers hun kerstboom met kluit kunnen laten 'overzomeren'. Aangeplant op een manier dat het een fijn groen dennenbosje wordt, ook door het jaar heen. een bos dat kan verschijnen in januari en weer verdwijnt in december, om het volgende jaar ergens anders te verschijnen. Een duurzaam alternatief en véél Amsterdammers met een hoger 'boombewustzijn.' Liefst wordt dit het nieuwe normaal tijdens de kerstdagen, met een bos in elke hoek van de stad: Noord eerst, dan Oost, Zuid, West...
Lopend
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Nancy Wiltink


Lees het inspiratieverhaal over het kerstbomenbos in de Voortuin van Noord! Wil je ook een kerstbomenbos in jouw buurt? Neem dan contact op met Nancy Wiltink.

Documenten
0
Open de update in eigen pagina

Nancy Wiltink

Project volgens planning

Alle bomen zijn gekeurd en we kunnen door op dezelfde plek in 2020. Dat betekent dat er weer 400 bomen geplant kunnen worden. Van de bomen uit 2019 hebben 243 de zomer overleefd, die mogen de adoptieouders van de betreffende boom via Adopteer een Kerstboom weer reserveren voor 2020 Is je boom dood, ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina