Project

Groene corridor Amsterdam Nieuw-West

Geplaatst op 21 oktober 2019, 14:28 uur

Tijdens de bijeenkomst ‘Groen in Osdorp’ bij Stadsboerderij Osdorp (op 16 oktober) hebben we enthousiast gesproken over een groene corridor in Amsterdam Nieuw-West. Er bleek behoefte te zijn om de krachten te bundelen van groene denkers, doeners en verbinders, ten behoeve van méér biodiversiteit.

Een groene ‘corridor’ kan bestaan uit een stevige ketting (robuuste groene verbindingszones) met mooie kralen (inspirerende groene initiatieven). Hiermee kan de Hoofdgroenstructuur in Nieuw-West (meer en beter) vormgegeven worden. Zie op de kaart het grijze gebied tussen Tuinen van West en Vrije Geer/ Oeverlanden.

Van samenhang van het groen in de stad (bloemrijke bermen, inheemse planten en struiken, volwassen bomen) kunnen vele (kwetsbare) soorten profiteren. Daarnaast is het natuurlijk prettig om in een groene omgeving te wonen en te verblijven; daarom zijn ook particuliere tuinen en wijkgroen belangrijk.

In Nieuw-West zijn gelukkig veel mensen betrokken bij en actief voor groen en biodiversiteit. Deze groenliefhebbers zouden we graag allen willen betrekken bij de groene corridor. Hopelijk leidt een groen netwerk tot het onderling en gezamenlijk uitwisselen van kennis en informatie, misschien uiteindelijk tot afstemming en samenwerking.

Heb je ook belangstelling voor dit project? Dan kan je je aanmelden voor een maillijst. 

Idee
Illustration
 
Deel dit: