Project

Moestuinschool Amsterdam

Geplaatst op 4 november 2019, 15:06 uur

In 2020 hebben we het onmogelijke waar gemaakt: boven op het bouwzand van de metrobuis teelden we een seizoen lang fantastische groenten en kruiden. Het zou voor één jaar zijn: ‘Soep uit Noord’, maar we kregen nog een jaar. De tuinders gingen door voor de volgende fase onder de nieuwe naam 'Moestuinschool Amsterdam'. 

In 2021 is de eerste groep van 36 cursisten in de tuin een heel jaar aan het leren hoe je je eigen groente kunt telen. Alles wat je teelt, eet je zelf op. Je doorloopt het hele teeltjaar, van grond verbeteren, bemesten, zaaien, planten, de planten opkweken en beschermen tegen vogels, slakken en oprukkende wilde planten en natuurlijk: oogsten en opeten of bewaren. Nergens maak je de voedseltransitie zo concreet als in je eigen groentetuin: plantaardig, biologisch en super lokaal.

Iedere cursist werkt samen met twee anderen op een stuk van 45m2. Hoe haal je daar het meeste vanaf? Je maakt misschien kennis met groenten die je nooit eerder at, je leert dat een bouillonblokje echt niet nodig is, je vecht tegen terror-duiven, je maakt kennis met verschillende vormen van biologische teelt, zoals perma-cultuur en biologisch volgens de richtlijnen van skal, en je eindigt met een teeltplan en ontwerp voor je eigen tuin of plek, ergens in de stad.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Lopend
Deel dit: