Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

Een groene Corantijnstraat

Geplaatst op 20 maart 2020, 19:12 uur
Illustration

In 2017 ontstond er vanuit bewoners het idee voor een gezonde, groenblauwe en klimaat adaptieve Corantijnstraat; een groene allee die het Rembrandtpark met de Hoofdweg verbindt (zie bijlagen).

De hartewens van een aantal bewoners en gebruikers is een ecologische, biodiverse en natuurvriendelijke inrichting. In 2018 wordt een draagvlakverkenning en inventarisatie van bewonerswensen uitgevoerd. Hieruit komen drie thema's naar voren: water, biodiversiteit en mobilitieit.

In 2020 vinden o.l.v. de gemeente 3 ontwerpavonden plaats. In het najaar presenteert de gemeente een voorlopig ontwerp aan de buurtbewoners. Meer informatie is te vinden via de gemeente Amsterdam en Buurtkamer Corantijn

De afbeelding is van Maike van Stiphout (www.dsla.nl)

Toelichting

Westindische buurt in transitie (www.westindischebuurtintransitie.nl) deed in 2018 de draagvlakverkenning en inventarisatie van bewonerswensen, o.a. op basis van natuurlijke principes, buurtspecifieke eigenschappen en groenblauwe netwerken (de buurt wordt aan 3 zijden omringd door water). 

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Waar mogelijk vanuit een breed draagvlak en co-creatie toewerken naar een integraal ontwerp voor een 'natuurinclusieve' straat met een 'ecologische meerwaarde'; voor jong en oud, met mogelijkheden voor natuureducatie: een samenwerking tussen gemeente, bewoners (initiatieven), scholen en ondernemers.
Lopend
Deel dit:
1 projectupdate

Dineke Huizenga


Een status-update kan worden gevonden via Buurtkamer Corantijn en de gemeente Amsterdam (zie header). 

0
Open de update in eigen pagina