Project   

Makassar Moestuin

A
Geplaatst op 1 april 20, 10:44 uur

Midden op het plein tussen de rondvliegende ballen, spelende kinderen en kletsende ouders, ligt de Makassarmoestuin. In 16 tuintjes worden de heerlijkste groente gekweekt. Elke keer zien we weer het wonder van kleine zaadjes die uitgroeien tot de heerlijkste biologische groente. Aardappelen, bonen, sla, uien, worteltjes, Turkse bonen, radijsjes en natuurlijk courgettes die groeien als kool. Daar kan geen groenteboer tegen op! Als je de tuin binnenloopt, komen de lekkere geuren van de kruidentuin op je af en wuiven de mooiste bloemen uit de bloementuin je welkom. Als je geluk hebt, zijn er lekkere sappige druiven en frambozen om te plukken. Ook hebben we sinds een paar jaar een eigen compostbak. Tuin en gft afval van de tuinders, wordt vruchtbare aarde die weer op de tuintjes kan worden uitgestrooid. En natuurlijk hebben we ook te maken met de uitdagingen van het stadse tuinieren, zoals rondvliegende ballen, plukkende kinderen en niet te vergeten de duiven en de slakken die genieten van de vers opgekomen zaailingen. Het leven van een buurtmoestuinder gaat niet altijd over rozen, maar we zetten telkens de schouders er weer onder en genieten van al het moois dat er groeit en van de gezelligheid met elkaar. 

Elke maand hebben we een tuinmiddag. Dan werken we met elkaar in de tuin en worden de algemene klussen gedaan, zoals bollen planten in de bloementuin, het snoeien van de heg en onkruid schoffelen. Deze middagen sluiten we altijd gezellig af met een kopje verse kruidenthee en wat lekkers. Extra hulp is altijd welkom, dus het lijkt ons heel gezellig om je dan te ontmoeten!

In 2020 zijn de moestuindagen van 14:00-16:00:  zo 10 mei; za 6 juni; zo 5 juli; ma 3 aug; za 5 sep; zo 4 okt; za 7 nov.