Dit project is afgerond
Project

Groene Schuurtjes geslaagd

Geplaatst op 9 februari 2021, 14:09 uur

De tweede ronde is afgesloten!
Deze keer konden ook de daken uit de Rivierenbuurt mee doen. Deadline voor aanmelden was zondag 11 april 24.00 uur. We hebben de aanvragen geteld en komen boven de 125 uit. Inclusief de eerste ronde komen we uit op 180 aanvragen voor bijna 3600 m2 groen dak. Wow! 

Wachtlijst
Was je te laat om je aan te melden, dan kun je je interesse aan geven voor een volgende ronde door je op de wachtlijst te plaatsen via het formulier onderaan de pagina op NMTzuid.nl/groene-schuurtjes. Als er voldoende animo is gaan we door!

Door en voor de buurt
Groene Schuurtjes is een buurtinitiatief voor meer groen in De Pijp en nu ook Rivierenbuurt. Bewoners kunnen eenvoudig en voordelig hun schuur, plat dak of bestaande uitbouw voorzien van een multifunctioneel groen dak en zo de binnentuinen vergroenen. Het initiatief wordt samen met Natuur&Milieuteam Zuid, Het Groene Loket en Stadsdeel Zuid georganiseerd en ondersteund door Amsterdam Rainproof.  Dit Buurtbudgetplan is door buurtbewoners gekozen als één van de winnaars van het Buurtbudget Zuid 2020.

Toelichting

Een groen dak met korting?
De voeten droog, het hoofd koel en de bijen blij. Waarom een groen dak nodig is in de binnentuinen, hebben we voor je op een rijtje gezet. Behalve dat het er fraai uitziet, zijn er genoeg andere redenen om mee te doen.
Dankzij het Groene schuurtjes initiatief ontvang je als bewoner van De Pijp en Rivierenbuurt 15% korting op de aanlegset van Het Groene Loket en €79,- korting op de transportkosten.

En subsidie?
Bewoners(groepen) met schuurtjes en panden van 5 jaar en ouder konden zelf al vanaf 30 m2 de subsidievergoeding van 50% (maximaal €30,- per m2) aanvragen bij de gemeente. Met deze Groene Schuurtjes actie bundelen we al de kleinere daken zodat je wèl in aanmerking komt voor die subsidie. Verderop staan de rekenvoorbeelden.

Groene Schuurtjes ondersteunt je daarbij en verzamelt de aanvragen en doet de subsidieaanvraag voor al die aanvragen. Collectieve levering van de aanlegsets wordt gebundeld per buurt, dat zorgt voor die knappe kortingen.
Ook als jouw dak niet in aanmerking komt voor de subsidie, kun je toch meedoen en genieten van de collectieve aanpak en korting van 15% en transportkorting.

  • Heb je een schuur of uitbouw? Doe mee! Aanleggen is met de aanlegset van Het Groene Loket heel goed zelf te doen. Bekijk de instructie.
  • Kijk je uit op daken die wel wat groen kunnen gebruiken? Overleg eens met je buren of er gezamenlijk gebruik gemaakt kan worden van dit initiatief. Aan de flyer zitten kaartjes om bij je buren in de bus te stoppen.
  • Ben je huurder dan kun je via dit formulier toestemming vragen bij je verhuurder.
  • Meld je aan en ontvang een persoonlijk advies en de prijsindicatie voor jouw groene dak.
  • Wil je zeker weten of de conditie van je dakleer in goede orde is? Plan dan een dak inspectie in, nu voor de collectieve prijs van €39,- i.p.v.  €59,- (incl. BTW en excl. subsidie vergoeding).
  • Groen heeft zonlicht nodig, ligt je dak voornamelijk in de schaduw dan zullen wij kijken wat er mogelijk is.
  • We helpen je verder!


Je kunt onze activiteiten volgen op Facebook. Mailen kan naar groeneschuurtjes@gmail.com.

De deadline voor de eerste gezamenlijke subsidieaanvraag van sedumdaken was 1 maart 2021. De tweede ronde is gestart. Deadline daarvoor is zondag 11 april.

Meld je aan via het formulier op NMTzuid.nl/groene-schuurtjes.  

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
in de eerste subsidieaanvraagronde 25 schuurtjes vergroenen met een sedumdak. Dat is ruimschoots gehaald. Op 1 maart hadden we 53 aanvragen voor totaal 998 m2 dakgroen. In de tweede ronde wordt ook de Rivierenbuurt meegenomen. We zitten per 10 april al op meer dan 3000 m2 groen dak!
Klaar
Deel dit:
1 projectupdate

Lilian Voshaar

Project volgens planning

De aanvragen uit de Rivierenbuurt stromen binnen. Er is door diverse enthousiaste bewoners geflyerd en via allerlei media is er aandacht aan besteedt.

De stand vandaag 23 maart is 29 aanvragen goed voor 565 m2 groendak.

0
Open de update in eigen pagina