Project

Stadskas Tuin van Toorop

Geplaatst op 16 juni 2021, 12:05 uur
Illustration

De Stadskas Tuin van Toorop is een buurtmoestuin. Het doel van de tuin is om op een ontspannen manier groenten en fruit te telen en al doende te leren over het duurzaam verbouwen van gewassen.

Ontwerpfase

Stadskas buurttuinen van Toorop is een buurttuin, geïnitieerd door buurvrouw Maaike Belder en de buren, ontworpen door N.Tayfun Yalcin en uitgevoerd door Towards Nature Permaculture Landscaping bedrijf. Het ligt vlakbij Jan Tooropstraat nr:8 in Amsterdam NieuwWest. Het is een collectief initiatief van gemeente Nieuw West(Team Groen in de Buurt), Wooningcooperatie Eigen Hard(kas). Deze ongebruikt grasland is ontworpen door Towards Nature Permaculture en in 2020 geïmplementeerd met behulp van Permacultuur concepten en technieken, zoals Hugelbed, regenwateropvang. Het is nu een sociale en waardevolle gemeenschapstuin in deze buurt. Het is ook een rijke omgeving met fruit- en notenbomen, gemengde bloemen en groenten.

Toelichting

De Stadskas en buurttuinen zijn ontworpen en geïmplementeerd in 2020. Sindsdien is het actief ten dienste van de buurt op sociaal en milieugebied.

Lopend

Deel dit: