Dit project is afgerond
Project

Voedselbos NoordOogst

Geplaatst op 6 juli 2022, 12:25 uur
Illustration

Het voedselbos NoordOogst in het uiterste puntje van Amsterdam Noord is onderdeel van Stadstuinderij NoordOogst. Mensen met een abonnement mogen hier zelf komen oogsten uit de groentebedden, en als het voedselbos vol hangt, mogen ze óók daar plukken. Om die reden zijn overal bordjes met namen van de gewassen neergezet. De opbrengst gaat soms ook naar restaurants, zoals Entrepot, Pakhuis de Zwijger en restaurant Pof. Het belangrijkste doel van het voedselbos NoordOogst is educatie en het inspireren van andere Amsterdammers om ook een voedselbos te starten.

Vierkante meters:
2500

Grondsoort
Zandgrond

Toelichting

Altijd al de unieke verhalen achter één van de voedselbossen willen horen, en deze eigenhandig kunnen zien, ruiken, proeven, en ervaren ? het voedselbos in het sportpark Noordoogst, geeft veel inzicht in hoe je zelf een voedselbos kunt beginnen, wat daar allemaal bij komt kijken ? en hoe je dit beheert ?
Deze rondleiding is voor iedereen die interesse heeft in voedselbossen, we zullen in deze rondleiding stilstaan bij de basis elementen van het voedselbos: de bodem, het ontwerp, de soorten en ook kom je tijdens de rondleiding te weten wat je kunt eten uit een voedselbos. Je kunt proeven van de Franse Uiensoepboom, het blad van de Szechuan peper verder wat het seizoen verder biedt.

Rondleiding is te boeken via Local Nature Guide:

https://localnatureguide.com/nl/activiteit/1945/voedselbos-noordoogst-rondleiding

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Mensen inspireren duurzaam en lokaal te leven en zo meer directe verbindingen te ervaren in de stad Amsterdam
Klaar
Documenten
Deel dit: