Project

Verftuin door Gaia Amsterdam

Geplaatst op 16 september 2022, 20:31 uur
Illustration

GAIA AMSTERDAM is een project geïnspireerd door de natuur, duurzaam ingesteld. Ik creëer duurzaam decor en briefpapier, met behulp van natuurlijk gedroogde en geperste bloemen, gecombineerde botanische inkten die ik gebruik in kalligrafie.

Toelichting

Ik heb gewerkt aan het ontwikkelen van mijn eigen inkten en kleurstoffen van bloemen, bladeren en noten, het mengen in bloemsierkunst en kalligrafie en ook het verkennen van natuurlijke verftechnieken voor stoffen. Ik denk dat het herstellen van enkele van deze eenvoudige technieken het bewustzijn kan vergroten van de ecologische en sociale problemen die bij het maken van dingen komen kijken, waardoor gemeenschappen belangrijke middelen krijgen om te zoeken naar minder impactvolle oplossingen voor hun behoeften, maar ook om hun consumptiegewoonten te heroverwegen.

Gewenst resultaat 
Bewust zijn over waar ik mijn bloemen vandaan haal en alleen natuurlijke methoden gebruik, zijn belangrijke stappen naar een duurzame aanpak voor Gaia, ook al kwam het op een punt waarop ik het gevoel had dat ik het graag een beetje verder zou ontwikkelen, de verbinding met de omgeving en de gemeenschap om mij heen.

Mijn grootste worsteling zit achter het feit dat ik geen toegang heb tot een tuin waar ik mijn eigen bloemen kan naaien, groeien en oogsten, en er van kan maken. Toegang hebben tot een ruimte zoals die ik zou kunnen gebruiken, zou zoveel voor me betekenen, vooral wanneer ik het deel met andere projecten, van hen en van de natuur leren en op de een of andere manier proberen het vooruit te betalen, zoveel met mensen delen dat ik heb geleerd op deze reis en leer er ook van.

Ik zou graag een tuinruimte willen creëren en onderhouden, waar ik planten kan laten drogen, persen en gebruiken voor het verven van stoffen en het maken van inkten voor kalligrafie. Als er een kleine ruimte ernaast zou zijn die zou kunnen worden gebruikt, kan ik mogelijk workshops voor kinderen en volwassenen organiseren over elk van deze onderwerpen, waarbij ik de tuin gebruik voor educatieve en educatieve doeleinden.
Idee
Deel dit: