Project

Zelfoogsttuin 'Geworteld in Noord'

Geplaatst op 9 december 2023, 11:04 uur
Illustration

Zelfoogsttuin 'Geworteld in Noord'

  • Wekelijks je eigen groente oogsten
  • Betaalbaar en gezond voedsel van eigen bodem
  • Geteeld volgens biologische principes door boeren uit Amsterdam-Noord.

Als het aan ons ligt is dit in 2024 al realiteit…..

Wat is een zelfoogsttuin?
Gezonde biologisch geteelde groenten worden steeds duurder, terwijl boeren en tuinders die graag goed willen doen voor de natuur steeds harder moeten werken om nog een boterham te verdienen. Veel mensen hebben weinig verbinding met waar hun voedsel eigenlijk vandaan komt. Dit moet veranderen!

Daarom willen wij een zelfoogsttuin starten: Wij zullen een grote verscheidenheid aan groenten telen. Als lid van de zelfoogsttuin heb je een groenteabonnement voor het gehele teeltseizoen (mei t/m december). Je mag elke week zelf de groenten oogsten die op dat moment klaar zijn voor de oogst.

Er zal volgens biologische/ecologische principes geteeld worden: geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen, veel ruimte voor natuur.

 Toelichting

Het plan

Op dit moment zijn we op zoek naar grond om groente te telen. We zoeken ongeveer een halve hectare grond in Amsterdam Noord of Waterland. Heb je tips? Stuur een email naar: info@geworteldinnoord.nl. 

Zodra we een mooi stukje grond hebben gaan we van start. Voor onze nieuwe leden richten we ons op Amsterdam-Noord en Waterland. Na een opstartfase van 2 jaar willen we voor 150 oogsters groenten telen

Vergelijkbare projecten:

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Init.
Deel dit:
1 reactie

Feef Anthony

zo 25 februari 2024 09:33
Leuk initiatief :) succes!

Roel Sluitman

zo 25 februari 2024 13:26
Dank!
Projectleiders
Deelnemers
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten