Vacature/hulpvraag

Update: Onderzoekvrijwilligers gezocht voor plasticvervuiling

Geplaatst op 17 augustus 2021, 19:56 uur

Amsterdam is de eerste grote stad ter wereld die heeft aangegeven Plastic Smart City te worden. Het doel is een plastic (zwerf)afvalvrije stad realiseren in 2030, en in 2023 al een reductie met 30%. In Amsterdam zal er vanaf het najaar in alle zeven stadsdelen op drie locaties onderzoek gedaan worden (o.a. in het en rondom het stadsgroen). Binnen elke locatie worden 3 meettrajecten van 100 m2 bepaald; in elk stadsdeel zijn er dus 9 trajecten die 4x per jaar worden gemonitord door vrijwilligers. Meer info vind je in de bijlage. 

Ook zullen er vanaf dit najaar onderzoeken naar plasticvervuiling worden gedaan langs de oevers van t' IJ vanuit het programma Schone Rivieren. Doel van dit programma is plasticvrije riveren te realiseren in 2030. Langs de oevers van 't IJ (en het Noordzeekanaal) zullen ca. 10 onderzoekstrajecten van elk 100m uitgezet worden die 4x per jaar worden gemonitord door vrijwilligers. De training voor de vrijwilligers zal plaatsvinden op maandagavond 4 oktober (exacte tijd en locatie in Amsterdam wordt nog bepaald). 

Wil jij meehelpen om Amsterdam schoner te maken terwijl je lekker buiten wandelt, ontdekt en onderzoekt? Stuur dan een mail naar p.de.dooij@ivn.nl voor meer informatie. 

Organisatie
IVN Noord-Holland
Illustration
 
Deel dit: