Activiteit

VOL Botanisch textielverven met de kersverse kleurcoaches van Bloei & Groei

zaterdag 8 oktober 2022 , 13:00 - 15:00 uur
Illustration

Deze zomer volgden ongeveer 10 vrouwen uit Zuid-Oost een cursus tot kleurcoach, waarin ze leerden om planten te verwerken tot verf voor textiel en daarmee kleding of andere stoffen te kleuren. Tijdens deze workshop in de Gift of Colour Tuin brengen de kersvers afgestudeerde kleurcoaches (olv expert Nienke Algra) hun kennis aan je over en leer je verschillende botanische materialen kennen die kleurstoffen bevatten.

Inhoud van de workhop

De techniek die we in de workshop zullen toepassen is die van de Shibori, waarbij de getrokken verf een patroon op het textiel achterlaat. Een voorbeeld vind je in de video onderaan deze pagina. We gaan met behulp van deze techniek zowel totebags verven, als kleding die je zelf meeneemt. Er zijn 3 verschillende kleurbaden met 3 verschillende kleuren, aan jou dus de keus!

Neem enkel oude kledingstukken mee die je graag wil pimpen of waar een gaatje in zit, of vervaagd is, en graag alleen van natuurlijke materialen: wol, katoen, linnen, viscose of tencel. Dus heb je nog 1 of meerdere truien, t-shirts, broeken, mutsen, sokken, rokken of jurken over neem het vooral mee! Je krijgt een handout mee om thuis verder aan de slag te gaan.

! Zorg zelf ajb voor een flesje water want er zijn geen verswater tappunten aanwezig, wel een toilet. En trek kleding aan die vies mag worden, of een schort !

De Gift of Colour Tuin bevindt zich in het Nelson Madelapark en is een samenwerking tussen kunstenares Claudy Jongstra en Bloei & Groei. De pijlers van de tuin zijn ecologie, textiel tradities en een lokale maakindustrie.

Route naar de tuin: 

De gift of colour zit aan de rand van het Nelson Mandela Park, aan de kant van de Gooiseweg. 

Als je met de auto bent kan je het beste navigeren naar Gooisekant 33. Eenmaal de bestemming bereikt zie je aan je linkerhand een fietspad/viaduct. Als je daar onderdoor gaat is de GOC-Tuin gelijk aan je linkerhand. 

De exacte locatie: https://goo.gl/maps/BbxuDfyFKdyE4Y4z6. Vanaf metrostation Kraaiennest is het ongeveer 15 minuten lopen.

* Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het Groenpunt020

 

Kosten
Gratis


Maximum aantal deelnemers: 15

Aantal aangemelde deelnemers: 25

Deze mensen komen:
- Happy van der Heide
- Jeanne Nieuwenhuis (op wachtlijst)
- Marianne Veerkamp
- H.K. Maeda
- Claudia Hoogerheijde
- Petra Veenstra
- Iris Poels
- Noor Dekker
- Frieda Snel
- Silvia Oehler
- Monika Kluckova
- Eveline Bartens
- Charissa van der Vlies
- Auk Jensma
- Chihiro Geuzebroek
- Marina Brito de Campos (op wachtlijst)
- Omnia Nk. (op wachtlijst)
- Suriël Louiza (op wachtlijst)

Meld je aan
Deel dit: