Activiteit

Moviemaand maart: Onder het Maaiveld

dinsdag 21 maart 2023 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Moviemaand maart wordt georganiseerd vanuit het Groenpunt020 i.s.m. NMTZuid, deze keer in de bioscoopzaal van culturele vrijplaats OT301 aan de Overtoom. Een maand lang op een vaste dag in OT301 films kijken die je doen verbazen over hoe mooi en complex de natuur is. Ook in de stad. Na de vertoning praten we na met een expert. In de bar van OT301 kun je terecht voor een drankje.

Onder het Maaiveld (83 min)

Het roer moet om, zoveel is duidelijk. In het licht van de klimaatcrisis en opwarming zullen boeren, consumenten en voedselindustrie hun benadering van de landbouw en de producten die ze voortbrengt drastisch moeten veranderen.

Het is de ongelooflijke variatie in bacteriën, schimmels, wormen en andere microscopisch kleine organismen die de bodem gezond en vruchtbaar maakt. Onder het maaiveld laat zien hoe een vitale bodem essentieel is voor de verduurzaming van voedselproductie en ons helpt in de strijd tegen klimaatverandering.

Thema: de bodem

Programma:
19.00 uur 
19.30 uur intro en start film
21.00 uur nabeschouwing met Onder het Maaiveld producent Ignas van Schaik
21.30 uur napraten in de gezellige bar van OT301

Reserveren
Er is beperkt plek in de filmzaal van OT301. Wil je zeker zijn van een plek reserveer er dan één via dit formulier. Een plek kost €7,50 en de opbrengst wordt gebruikt om de kosten te dekken van b.v. de filmlicenties. Blijft er iets over dan gaat dat naar de volgende Moviemaand in november 2023. https://nmtzuid.nl/agenda-item/onder-het-maaiveld/

OT301

OT301 is de oude filmacademie aan de Overtoom, gekraakt (1999) en daarna gekocht (2006) door een diverse internationale gemeenschap, die als collectief het alternatieve, non-profit podium OT301 runt, waarin werken, wonen en publieke functies gecombineerd worden om bij te dragen aan de kunsten, politiek en subcultuur.

Locatie
OT301: Overtoom 301 (de oude filmacademie)- de bioscoopzaal bevindt zich op de tweede verdieping
Kosten toelichting
Kaartjes zijn 7,50
Illustration
 
Deel dit: