Activiteit

Al wandelend kruiden leren kennen

zaterdag 18 mei 2024 , 15:00 - 16:30 uur
Illustration

Wandel tijdens het Pinksterweekend met ons mee door Anna’s Tuin & Ruigte. Onderweg komen we allerlei “onkruiden” tegen. Een onterechte benaming, want deze ruigtekruiden dragen bij aan de biodiversiteit. Ze verrijken de bodem met vele mineralen en hun bloemen zijn voedsel voor insecten en vlinders, waar de vogels weer van kunnen leven.

Tijdens de wandeling ontdek je een aantal inheemse kruiden die makkelijk te vinden zijn. Je leert hoe je ze kunt oogsten en toepassen. Je kunt ze dagelijks gebruiken in je maaltijd of kopje thee als ondersteuning van je gezondheid. Het herkennen van deze kruiden is een avontuur. 

Aan het eind van de wandeling is je kennis gegroeid en hebben we een aantal planten verzameld waarvan we samen een heerlijke soep maken.

Over de docent 
Lidwien Geertman maakte kennis met de kruidenleer bij het het Franciscaans milieuproject Stoutenburg. Sinds 2023 volgt zij een jaartraining in Groningen bij Saskia Nieboer van de Groene Zon. Zelf gebruikt zij dagelijks kruiden en ervaart hun potentie.
Als vrijwilliger bij Anna’s Tuin & Ruigte heeft Lidwien de kruidentuin onder haar hoede.

Locatie
Anna's Tuin & Ruigte
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€ 15,- (stadspas € 7,50 /studenten € 10,-)
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Omschrijving doelgroep 
Meld je aan via info@annastuinenruigte.nl
Documenten
maximum aantal deelnemers
10

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Babet de Hoon

Meld je aan
Deel dit: