Bericht

De Groene Hemel zoekt medegebruikers op zeer unieke plek

Geplaatst op 24 augustus 2022, 00:00 uur
Illustration

De Groene Hemel- Nemo Westerpark zoekt medegebruikers voor haar gebouw en de tuin, voor activiteiten die een meerwaarde leveren aan de locatie en de natuurlijke omgeving creatief gebruiken; met name culturele of maatschappelijke buurtorganisaties, initiatieven of activiteiten die elkaar aanvullen en versterken, om in onderling overleg de ruimte creatief, efficiënt en effectief te gebruiken. De ruimten zijn bijv. uitstekend geschikt als ontmoetingscentrum, atelier of studio voor muziek, meditatie, trainingen, workshops, ambachten, cursussen, maaltijden voor groepen (max. 25), debatten, vergaderingen, presentaties, besloten voorstellingen, poëzie- en verhalen-programma’s, startpunt voor themawandelingen, excursies enz.

WAAR: in het Westerpark tussen de Roos Schooltuinen en Tuinpark Nut&Genoegen; aan de open wandelverbinding tussen Westerpark en Tuinpark.

WAT: “De Groene Hemel” is een bijzonder en waardevol natuurgebied rond de voormalige dienstwoning van de schooltuinen en bestaat uit: het huis, de bostuin met veenpoel, de kruidentuin, het voedselbos en de theetuin

WAAROM: De vereniging Nemo is al sinds 2008 hier gevestigd. Nemo kan deze unieke plek alleen behouden met meer medegebruikers. 

HOE: De Groene Hemel is door Nemo opgezet als een buurtcoöperatie voor niet-commerciële activiteiten met de natuur als inspiratiebron, zoals o.a. wandelingen, tuinieren, meditatie, yoga, klankschaal-concerten, drumcirkels, sjamanisme, buurtacties voor natuur/milieu, natuurtheater, kindernatuur-activiteiten, buurtmaaltijden.

 

AANBOD

bebouwd 115m2, totaal incl. tuinen 1750 m2,

Binnen: grote lichte gemeubileerde ruimte van 14 x 4 meter , incl. serre en keuken. Extra: grote werkkeuken in bijkeuken, gang met wc, en kleine werkkamer. Naast het gebouw is een werkplaats en schuur. De inrichting is multifunctioneel en kan aangepast worden aan de wensen van de gebruikers.

Voorzieningen: cv, warm water, elektra &zonnepanelen, wifi, kantoor-voorzieningen, piano, geluidsinstallatie, beeldscherm.

Buiten: 1478 m2 verwilderde bostuin met gazon, grote poel en ijsvogelwand; binnenplaats met fietsenrek, houtopslag. Kruidentuin, theetuin en voedselbos beheerd door vrijwilligers uit de buurt.

GEBRUIK EN PRIJS

Volgens de doelstelling van de vereniging Nemo heeft het gebouw een maatschappelijke/ culturele bestemming en commerciële activiteiten of horeca zijn niet toegestaan.

Het gaat om een bijzondere, sfeervolle en kwetsbare plek; gebruik mag niet leiden tot schade, overlast of onveiligheid voor de omgeving. Gebruiksprijs per dagdeel € 45 voor vaste gebruikers die ook participeren in de buurtcoöperatie. Daarboven komen de kosten voor het gebruikte (butaan)gas voor de cv.

De gebruiksprijs is gebaseerd op de huur die de gemeente rekent voor maatschappelijke organisaties, met daarbij de reële kosten. Beheer en coördinatie van het medegebruik, de inrichting en de voorzieningen is in handen van de huurder (Vereniging Nemo).

Toegang vanaf Overbrakerpad (Westerpark, naast Kinderboerderij) via de Schooltuinen.

 

>> Interesse? Neem contact op met info@groenehemel.nl // 06-53604513 

Documenten
Deel dit: