Activiteit

Een droom community of ecodorp bouwen

Op maandag , 19:00 - 21:00 uur
Illustration

Ben je geïnteresseerd in het starten van je eigen community of ecodorp? Je bent niet de enige. Misschien ben je er al mee bezig of woon je er al.

Toch lopen veel communities tegen moeilijkheden aan, niet door een gebrek aan enthousiasme of goede bedoelingen, maar door sociale structuren en groepsdynamiek. In deze workshop kijken we naar de oplossingen die andere communities daarop gevonden hebben.

De workshop bestaat uit 2 sessies. Je kunt kiezen om deel te nemen aan één of aan beide sessies:

Deel 1 (18 april): Hoe beginnen we onze community? Uitzoeken wat we willen en wat we niet willen. Tools die kunnen helpen. Waar moet je op letten bij het creëren van de basis van een community?

Deel 2 (25 april): Hoe runnen we onze community? We weten nu wat we willen, maar hoe organiseren we dat? Communicatie, werk, besluitvorming, geld, bezoekers, conflicten, etc? Aan de hand van voorbeelden kijken we naar de uitwerking hiervan op de community.

----

Rik Vuur is verhalenverteller, permacultuurfanaat en vuurartiest. Heeft jaren over de wereld gereisd en vele gemeenschappen en ecodorpen bezocht. Wat hij leerde van hun voorbeelden en de observaties die hij deed zijn samengebracht in een tool, die gebruikt zal worden in de workshop.

------

This workshop will be held in English.
De workshop wordt in het Engels gegeven.

Locatie
Anna's Tuin & Ruigte
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
donaties zijn welkom
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op ma 18 april 2022. Beëindigd ma 25 april 2022
Deel dit: