Bericht

Natuurfilms bij OT301 tijdens Moviemaand maart

Geplaatst op 24 februari 2023, 14:58 uur
Illustration

Moviemaand maart wordt georganiseerd vanuit het Groenpunt020, deze keer in culturele vrijplaats OT301 aan de Overtoom en in samenwerking met NMTZuid. Samen staan we sterker en kunnen we Amsterdam groener maken. 

Moviemaand maart = Een maand lang op een vaste dag in OT301 films kijken die je doen verbazen hoe mooi en complex de natuur is. Ook in de stad. Op de trap omhoog naar de filmzaal wordt je verrast door activiteiten passend bij het thema van de film. Na de vertoning praten we na met een expert. In de cinemabar van OT301 kun je terecht voor een drankje.

De films van maart!
Dinsdag 7 maart  - De Vrouwen van de Venserpolder. Thema: Vrouw en Natuur (8 maart is de Int. Vrouwendag)
Dinsdag 14 maart - De Nieuwe Wildernis. Thema: Eigenzinnige natuur
Dinsdag 21 maart - Onder het Maaiveld. Thema: de Bodem
Dinsdag 28 maart - the Biggest little Farm. Thema: Ecologische landbouw


Programma
19.00 uur inloop met culturele en muzikale omlijsting op de trap naar de filmzaal
19.30 uur intro en start film
21.00 uur nabeschouwing met gastexpert (20.15 uur op 7 maart, die docu is korter).
21.30 uur nabespreken in de gezellige bar van OT301


Reserveren
Er is beperkt plek in de filmzaal van OT301. Wil je zeker zijn van een plek reserveer er dan vast een plekje door op de filmtititels hierboven te klikken. Een plek kost €7,50 en de opbrengst wordt gebruikt om de kosten te dekken, zoals de filmlicenties. Blijft er iets over dan gaat dat naar de volgende Moviemaand in november 2023 en groene organisaties in Amsterdam.

Groenpunt020 is een netwerkorganisaties waar verschillende organisaties, ondernemers en vrijwilligers hun handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk te werken aan onze droom 'Amsterdam als Natuurstad'; waar dier, plant en mens verbroederd kunnen samenleven, ieder met haar eigen dynamiek.  Om gezamenlijk te bouwen aan deze droom organiseren we uiteenlopende activiteiten over biodiversiteit, stadslandbouw en voedselbossen. Zo organiseren we ook de Moviemaanden in maart en november.

OT301 is de oude filmacademie aan de Overtoom, gekraakt (1999) en daarna gekocht (2006) door een diverse internationale gemeenschap, die als collectief het alternatieve, non-profit podium OT301 runt, waarin werken, wonen en publieke functies gecombineerd worden om bij te dragen aan de kunsten, politiek en subcultuur.

Andere activiteiten
De hoofdlocatie van het Stedelijk Groenpunt020 is het Hugo de Vries Gebouw aan de Plantage Middenlaan 2E in Amsterdam (naast de Hortus). Er worden ook activiteiten op andere locaties in Amsterdam georganiseerd, waarbij er wordt samengewerkt met lokale groene organisaties zoals voor deze Moviemaand. Je vindt al deze activiteiten via onze activiteitenkalender door in het filterscherm te zoeken op ‘Groenpunt020’. Ook kun je daar online aanmelden voor activiteiten en de nieuwsbrief.

Deel dit: