Organisatie

Moestuinschool Amsterdam

Non-profit

In 2020 hebben we het onmogelijke waar gemaakt: boven op het bouwzand van de metrobuis teelden we een seizoen lang fantastische groenten en kruiden. Het zou voor één jaar zijn, maar we kregen nog een jaar en daarna vijf. De tuinders gingen door voor de volgende fase.


In 2021 is een eerste groep van 36 cursisten in de tuin van Soep uit Noord begonnen en inmiddels zijn we met 42 cursisten (of tuinlui) en ca 20 vrijwilligers (of warmoezeniers). Tuinlui leren een heel jaar hoe je je eigen groente kunt telen in de stad, op de volle grond. Alles wat je teelt, eet je zelf op. Je doorloopt het hele teeltjaar, van grond verbeteren, bemesten, zaaien, planten, de planten opkweken en beschermen tegen vogels, slakken en oprukkende wilde planten en natuurlijk: oogsten en opeten of bewaren. Nergens maak je de voedseltransitie zo concreet als in je eigen groentetuin: plantaardig, biologisch en super lokaal.
De tuinlui werken samen in een tuin waar ze ruim 40 verschillende groenten kweken. Gezamenlijk worden ook de 'Kruidenpunt'en de kassen beteeld. Hoe haal je daar het meeste vanaf? Je maakt misschien kennis met groenten die je nooit eerder at, je vecht tegen terror-duiven, je maakt kennis met verschillende vormen van biologische teelt, zoals perma-cultuur en biologisch volgens de richtlijnen van skal, en je eindigt met een plan voor je eigen tuin of plek, ergens in de stad. Warmoezeniers zijn tuinlui uit voorgaande jaren die nog steeds meehelpen op de tuin.

Deel dit:
Standaardlocatie
Contactpersonen van Moestuinschool Amsterdam
Activiteiten in het verleden
4 berichten van Moestuinschool Amsterdam