Project

Groen Gemaal

Geplaatst op 10 april 2019, 16:34 uur
Illustration

Vrijwilligersproject van Wijkcentrum De Pijp, gevestigd in het oude gemaal bij de westelijke ingang van het Sarphatipark, tegenover de kinderspeelplaats. Het vrijwilligersproject bestaat sinds 2001 en is sindsdien uitgegroeid van plantenruilplek tot een plek waar groen, duurzaamheid, diversiteit en hergebruik op de voorgrond staat. Buurtbewoners kunnen er planten, stekken en zaden uit hun (gevel)tuin komen kopen, ruilen of weggeven. Verder kunnen zij er er terecht voor hulp of advies omtrent (gevel)tuin en balkon. Deze helpen tenslotte mee om de straten van De Pijp mooier te maken.

Lopend
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Marieke van Gessel

Anders

In coronatijden is het Groen Gemaal beperkt geopend: van dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. Maximaal drie bezoekers tegelijkertijd. Er staan drie mandjes klaar waar de bezoekers hun plantjes of zaden in kunnen verzamelen. Mandjes op? Dan even wachten tot er een bezoeker vertrekt.
0
Open de update in eigen pagina

Marieke van Gessel

Anders

Ben jij die vrijwilliger met planten- en mensenkennis?

Projectomschrijving
In het Sarphatipark staat een monumentaal pand, ‘Het Groen Gemaal’, onderdeel van Wijkcentrum De Pijp. Dit is een plantenruilcentrum dat gerund wordt door vrijwilligers met ondersteuning van coördinator Marieke. Binnen de hekke...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina