Welkom groenliefhebber!

Buurtgroen020 is hét interactieve platform voor groene buurtinitiatieven in Amsterdam. Dit platform fungeert als digitale verzamelplek van activiteiten en is een ontmoetingsplek voor groene doeners en iedereen die groen in Amsterdam een warm hart toedraagt.

Doe je mee?
Wij van Buurtgroen020 streven naar een prettige leefomgeving voor mens, dier en plant in een stad die bestand is tegen een veranderend klimaat. Samen maken we Amsterdamse buurten nog groener! Op deze website vind je een overzicht van groene activiteiten, projecten, experts, kennis en organisaties. Allemaal onder één dak!

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al dit moois. Ga naar aanmelden voor de nieuwsbrief.

Actief deelnemen
Je kunt actief deelnemen aan Buurtgroen020 als je een profiel met foto aanmaakt. Je ontvangt dan ook de wekelijkse nieuwsbrief. Via ons platform kun je netwerken en elkaar helpen met groene buurtinitiatieven. Met een profiel kun je zelf iets plaatsen, bijvoorbeeld een project, activiteit, vraag&aanbod of organisatie. Wanneer je iets plaatst wordt het direct getoond op de website en geplaatst in de wekelijkse nieuwsbrief. De enige richtlijn is dat de geplaatste content betrekking heeft op buurtgroen in Amsterdam en dat het informatief, verbindend en opbouwend is.

 

Wat heeft Buurtgroen020 allemaal te bieden?

Projecten
Hier vind je een overzicht van groene (buurt)projecten in Amsterdam. Wij streven naar een volledig overzicht van álle Amsterdamse groene buurtprojecten. Doe jij mee aan een project dat er nog niet bij staat? Zet 'm erbij! Wil jij je aansluiten bij een project? Neem dan contact op met de initiatiefnemer.

Activiteiten
Dit is de groene activiteitenkalender van Amsterdam. Wij geven je een uitgebreid overzicht van activiteiten waar je aan kunt deelnemen of waar je inspiratie op kunt doen.

Vraag & Aanbod
Dit is de Marktplaats voor vraag en aanbod van diensten en producten die gerelateerd zijn aan buurtgroen. Hier kan je o.a. kennis, advies, inzet, materiaal, gereedschap, plant- en zaaigoed delen. Ons doel is om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en de lokale groene (deel)economie te stimuleren.

Coaching
Kun je wel wat hulp gebruiken? Zoek een coach! In vijf stadsdelen in Amsterdam is sociale en inhoudelijke begeleiding beschikbaar voor bewoners die hun buurt willen vergroenen. 

Kennis
Dit is een waanzinnige databank met actuele kennis over groen in je buurt! Alles wat je wil weten over onder andere het starten van een moestuin, financiering van je groene project, groene daken, geveltuinjes, stadslandbouw, groene speeltuinen, natuureducatie, groenbeleid in Amsterdam en nog véél meer. 

Organisaties
Hier vind je een overzicht van organisaties die deelnemen aan het kennisnetwerk van Buurtgroen020 en die zich inzetten voor buurtgroen. We hebben een professioneel kennisnetwerk ontwikkeld en we stimuleren samenwerking tussen (groene) organisaties.

Personen
Zoek je een professional met specifieke kennis of een buurtgenoot voor jouw project? Zoek op trefwoord of op naam en filter op jouw buurt. De mensen in dit overzicht nemen deel aan het kennisnetwerk van Buurtgroen020 en willen zich inzetten voor het vergroenen van buurten in Amsterdam. We streven ernaar om zoveel mogelijk verschillende mensen te betrekken bij het ontwikkelen en beheren van groene buurten in Amsterdam. 

Nieuwsbrief
Iedere week versturen we een nieuwsbrief boordevol groene activiteiten, projecten en nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Hoe wordt Buurtgroen020 beheerd en hoe wordt er samengewerkt?                                                               

Dit platform wordt ontwikkeld met behulp van een gebruikerspanel en wordt beheerd door Paul de Dooij vanuit het Kernteam Buurtgroen020. Het monitort de content en is het aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen. Buurtgroen020 is een initiatief van het Buurtgroenlab; een stedelijk samenwerkingsverband van groene initiatiefnemers, groene organisaties en de gemeente (centraal en stadsdelen). De volgende partijen zijn betrokken bij het Buurtgroenlab en Buurtgroen020:

Het Buurtgroenlab is vanaf 2020 doorontwikkeld tot een breder 'Kennisnetwerk Buurtgroen' waarin de partijen uit het Buurtgroenlab en andere geinteresseerde partijen samenwerken en kennis delen omtrent het vergroenen van buurten. Het doel is om een brede beweging te ontwikkelen met mensen die zich actief inzetten voor groen in de buurt. De ambitie is om er samen voor te zorgen dat iedere Amsterdammer in een groene, gezonde en duurzame buurt kan wonen en werken.

Heb je vragen? Neem contact op met Paul de Dooij.